Wie ben ik

Mijn naam is Ingrid Vlemmings.

Wat kun je van mij verwachten.
Ik ben iemand die het belangrijk vindt om met iemand écht in contact te komen. Samen met jou ga ik onderzoeken welke plek je verlies heeft in je leven, hoe je er tot nu toe mee bent om gegaan en wat je nu nodig hebt om je verlies te verweven in je leven.
Ik neem je serieus, bied veiligheid en vertrouwen en sta met jou stil bij wat is. Alles mag er zijn. Mijn motto is: 'Niks moet alles mag'.

Ik richt mij vooral op jongeren en volwassenen.

Persoonlijke achtergrond
Mijn eigen ervaring met verlies zowel als kind, als jongere en als volwassene heeft mij tot dit werk gebracht. Thuis werd er niet gepraat en ik ging door, het liefst alsof er niets gebeurd was. Ik leefde mijn leven, het was achteraf gezien meer overleven dan leven. Er waren vier lege plekken. Ik werd eenzaam zonder dat ik wist. En mijn uitgestelde rouw loodzwaar. Mogen zijn met alles wat er is werd voor mij een proces van jaren. Ik heb mijn proces mogen afsluiten en heb mijn verlies in mijn leven verweven.

Professionele achtergrond
Ik ben oorspronkelijk opgeleid als ergotherapeut en als zodanig vele jaren werkzaam geweest.
Daarnaast ben ik haptotherapeut en momenteel in die hoedanigheid werkzaam bij een revalidatie centrum (met ruim 25 jaar revalidatie ervaring).
In 2008 heb ik bij Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten van 'Land van Rouw' een opleiding gedaan met betrekking tot verlies- en rouwverwerking met kinderen en jongeren.
Tevens heb ik een ruime ervaring in het begeleiden van lotgenoten rouwgroepen voor jongeren, bij Humanitas Almere. En heb ik voor volwassenen een groep opgezet en ook daadwerkelijk begeleid voor ouders waarvan de partner is overleden, samen met Nora Brouwer van 'Jongeren in Rouw'.
Het werken met groepen ligt mij van nature erg goed.
Op het gebied van familieopstellingen heb ik vanaf 2003 tot heden diverse workshops en trainingen gevolgd en in 2010/11 een basisopleiding bij Inge Land.

Kortom
Binnen verlies- en rouw vallen, professioneel gezien, al mijn kennis en (levens-)ervaring op een natuurlijke wijze samen. Zodanig dat ik volledig vanuit mijn eigen kracht betekenis kan hebben voor anderen.